julmat

Det slog mig nu när jag går i jultankar, hur kommer jag må kring maten?
har inte behövt tänka på det då jag mådde helt okej förra året. Men nu då? jag vill inte ligga i smärta under hela julaftons kaoset.
 
Har ni tips. har ni läst någonting kring detta?
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
maria säger:

Med handen på hjärtat, så är nog sanningen den att när crohnen är aggressivt upprörd fungerar ingenting för mig, men äta måste man ju ändå. Jag tror på 'mjuk' mat som kan passera tarmen utan att skava i onödan. Fisk, sötpotatis, kött, soppor, grönsaksjuicer...julbordet, hm - bröd och ost om det fungerar, viss sill kanske, skinka, ägg, gröten. Kan knappt minnas vad man äter till jul ;). Förstår din oro - maten blev verkligen ett mycket jobbigt moment för mig, starkt sammankopplat med att behöva ha ont och springa på toa med blodiga diarrér och oändliga trängningar. Jag tycker fortfarande det är lite jobbigt med maten. Jag tror på att äta så rent som möjligt, näringstätt och inte alltför många olösliga fiber. Jag förstår att du har det fruktansvärt jobbigt och det verkar inte klokt att du ska vänta på medicinering!! Det är hemskt slitigt och nästan omöjligt att kräva sin rätt till vård när man knappt orkar ta sig ur sängen. Tänker på dig och hoppas ändå att du får fina stunder i jul. Det verkar helt rätt med att omge sig av nära och kära och suga i sig kärlek. Stor kram!

2012-12-18 | 18:05:34
Bloggadress: http://sparklinghorses.blogspot.com
Lina säger:

Detta med julmat. Fy. Jag älskar det, men min mage tål det inte tyvärr. Jo, vissa saker som skinkan och så. Men jag äter innan min bror med familj kommer. Hoppas att du får en underbar jul och att du får må bra.
Kram, Lina

2012-12-22 | 00:01:44
Bloggadress: http://linasarlin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback